Nieuws

Onderwijs22 oktober 2020

Uitwisseling op steeds meer universiteiten van de baan

Het aantal coronabesmettingen blijft wereldwijd toenemen. Meerdere instellingen hebben hun uitwisselingsprogramma’s voor het tweede semester uit voorzorg al afgeblazen. Andere twijfelen nog.

lees meer
Studenten22 oktober 2020

‘Je bent niet alleen in je eenzaamheid’

Studenten zeggen niet zo gauw dat ze eenzaam zijn. Maar door de coronacrisis is het gevoel van afzondering onder een vergrootglas komen te liggen. De VU moet er daarom werk van maken dat studenten elkaar kunnen ontmoeten, vindt studentenpastor Riekje van Osnabrugge.

lees meer
Studenten21 oktober 2020

Studentenverenigingen voeren campagne voor corona-bewustzijn

In deze tweede golf lopen veel studenten het coronavirus op. Met een speciale campagne hoopt de Landelijke Kamer van Verenigingen het tij te keren. Minister Van Engelshoven geeft vanmiddag het startschot.

lees meer
Andere universiteiten21 oktober 2020

Radboud Universiteit verliest katholiek keurmerk

De Radboud Universiteit Nijmegen en het bijbehorende academische ziekenhuis mogen zich niet langer katholiek noemen. Dat hebben de Nederlandse bisschoppen besloten.

lees meer
Politiek21 oktober 2020

Iedereen heeft zijn eigen studiebeurs

Steeds meer partijen lanceren plannen voor een nieuwe studiebeurs. Maar het is afwachten wat daarvan terecht komt: de overeenkomsten zijn klein en er lijkt vooral nog veel níet bekend.

lees meer
Politiek20 oktober 2020

Minister ziet geen heil in 'bak geld'

Studievertraging door corona? Pas bij “echte knelpunten” gaat minister Van Engelshoven opnieuw kijken of er extra steun nodig is. Ook overbelaste wetenschappers moeten nog even doorbijten.

lees meer
Wetenschap19 oktober 2020

KNAW: geef elke wetenschapper een vaste beurs

De strijd om onderzoeksgeld is uit de hand gelopen, stelt een commissie van wetenschapsgenootschap KNAW.

lees meer
Wetenschap19 oktober 2020

Corona toont nut van open science

Er zitten allerlei haken en ogen aan het ideaal van open science, erkent wetenschapsactivist en hoogleraar Frank Miedema. Maar de wetenschap moet echt de ramen opengooien.

lees meer
Wetenschap16 oktober 2020

Twee op drie gepromoveerden verlaten de universiteit

Een proefschrift is bepaald geen toegangskaartje tot een academische carrière. Veruit de meeste gepromoveerden werken buiten de academische wereld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

lees meer
Politiek15 oktober 2020

Minister verbaast zich over 'bizarre voorstellen" basisbeurs

Minister van Engelshoven kijkt met verbazing naar de discussies over de terugkeer van de basisbeurs. “Je hoort langzamerhand bizarre voorstellen langskomen”, zegt ze in een interview met het HOP.

lees meer

Popup-Niks-missen-2.png