Campus19 november 2019

'De Pinksterbeweging is gekaapt door conservatieve televisiepredikanten'

De kersverse Theoloog des Vaderlands Samuel Lee is niet geïnteresseerd in je geloof of je levensstijl. "We zijn vooral allemaal mensen, fantastische mensen."

lees meer
Wetenschap19 november 2019

In Gent werken ze al met nieuw beoordelingssysteem

Het systeem van waarderen van wetenschappers gaat op de schop. Weg van de eenzijdige focus op onderzoeksprestaties en meer aandacht voor andere taken, zoals lesgeven. Klinkt mooi, maar hoe doe je dat?

lees meer
Buitenland19 november 2019

'VU heeft intensief contact met studenten in Hongkong'

De spanningen in Hongkong lopen steeds hoger op. Meerdere Nederlandse universiteiten en ten minste één hogeschool adviseren hun studenten terug te keren naar huis. De VU houdt intensief contact met de studenten daar.

lees meer
Weemoed & Nieuwbouw18 november 2019

‘Een krijtbord is rustiger’

Hoogleraar wiskunde André Ran heeft een vijfenveertig jaar oud krijtbord op zijn kamer hangen in het W&N-gebouw. Maar vooral in de collegezaal vindt hij krijtborden onmisbaar.

lees meer
Studenten18 november 2019

Hoogleraar: studiestress neemt helemaal niet toe

De ene na de andere organisatie luidt de noodklok over toegenomen studentenstress. “Een onterecht beeld, dat alsmaar voort dendert”, stelt de Tilburgse gezondheidspsycholoog Peter van der Velden.

lees meer
Politiek18 november 2019

Op papier komt er bijna 5 miljard bij voor kennis en innovatie

Uit een wirwar van halve toezeggingen en resultaten uit het verleden rolt opeens een hoog bedrag: overheid en bedrijfsleven gaan 4,9 miljard besteden aan kennis en innovatie.

lees meer
Maatschappij18 november 2019

Nieuwe Theoloog des Vaderlands is weer van de VU

Samuel Lee is afgelopen weekend benoemd tot nieuwe Theoloog des Vaderlands. Hij is directeur van het Center for Theology of Migration aan de faculteit Religie en Theologie.

lees meer
Personeel15 november 2019

Zingen tegen de werkstress

Wat zing je tijdens een sing-along in de week van de werkstress? Inderdaad: “Workin' 9 to 5, what a way to make a livin'.”

lees meer
Campus14 november 2019

Diversiteit is een ‘parel die we nog niet voldoende hebben gepoetst’

De medezeggenschap vindt het nieuwe concept-instellingsplan van de VU ambitieus, maar ze is zelf nog veel ambitieuzer.

lees meer
Studenten14 november 2019

Studentenbond luidt noodklok over studiestress

Het Interstedelijk Studenten Overleg luidt de noodklok over studentenstress. Het veegde eerder onderzoek bij elkaar en maakt daaruit op dat de geestelijke nood snel moet worden aangepakt.

lees meer