Politiek19 september 2019

GroenLinks wil wachten met overhevelen geld naar bèta's

Als het kabinet binnenkort gaat investeren in kennis en innovatie, waarom dan zo’n haast met die verschuiving van geld naar de technische universiteiten?

lees meer
Wetenschap19 september 2019

‘Mensen weten heus wel dat vlees slecht is voor het milieu’

Mensen eten gewoon vlees, terwijl ze best weten dat dit slecht is voor de aarde, ontdekte Rianne Okkema (24, master communicatiewetenschappen) tijdens het schrijven van haar scriptie.

lees meer
Politiek18 september 2019

Hoe komt dit kabinet erbij op het hoger onderwijs te bezuinigen?

In de verre toekomst moeten universiteiten en hogescholen 226 miljoen euro inleveren, omdat studenten geen hogere rente op studieschulden gaan betalen. Hoe zit dat precies?

lees meer
Prinsjesdag18 september 2019

Rijksbegroting: niks extra geld, onderwijs moet bezuinigen

Terwijl demonstranten bij de opening van het academisch jaar om haar aftreden riepen, zei minister Van Engelshoven in haar toespraak: wacht maar op Prinsjesdag. Maar waarop moest iedereen dan wachten?

lees meer
Politiek17 september 2019

Troonrede: investeren in kennisontwikkeling en opleiding 'die kansen biedt'

Het kabinet wil investeren in kennisontwikkeling, innovatie en infrastructuur, zei koning Willem-Alexander zojuist in de troonrede. Dit moet het fundament onder de Nederlandse economie sterker maken.

lees meer
Campus17 september 2019

‘Er is verdriet, maar er gebeuren hier ook mooie dingen’

In Kinderstad kunnen jonge patiëntjes even vergeten dat ze in het ziekenhuis zijn. Derdejaars geneeskunde Dwayne Naves is er vrijwilliger.

lees meer
Onderwijs17 september 2019

Universiteiten willen samen afgestudeerden nog verder opleiden

Je bent nooit uitgeleerd, vinden de Nederlandse universiteiten. Ze willen samen een platform ontwikkelen voor een waaier aan cursussen en modules, kondigden ze gisteren aan.

lees meer
Studenten17 september 2019

Krijg advies van een VU-psycholoog

Stress, geldzorgen, eenzaamheid, studenten hebben het niet makkelijk, blijkt uit de vele aandacht die er is voor de problemen waar jongeren tegenaan lopen. Daarom start Ad Valvas met een rubriek waarin een psycholoog van de VU antwoord geeft op levensvragen van studenten.

lees meer
Onderwijs16 september 2019

Minister wil alleen nog maar schoolvakken waar je de Chinezen mee kunt verslaan

“Moeten we nog altijd lessen Frans of Grieks geven?”, dubt minister Wiebes van Economische Zaken in het Financieele Dagblad. “Gaan we daar binnen twintig jaar nog de Chinezen mee verslaan?”

lees meer
Wetenschap16 september 2019

Macht is belangrijker dan moraal

“Wie hebben er daadwerkelijk macht in Nederland? Die vraag moet meer aan de orde komen in wetenschappelijk onderzoek en het publieke debat”, stelt hoogleraar integriteit Leo Huberts vrijdag in zijn afscheidsrede.

lees meer