Verhalen

Parwana Rezai In Actie22 juni 2021

‘Eindelijk kan ik iets doen voor Afghaanse vrouwen’

LONGREAD - Ze was acht toen ze vertrok uit Afghanistan, maar het land zit voor altijd in het hart van Parwana Rezai (21). Naast haar studie law & society zet ze zich nu in voor vrouwenrechten in haar geboorteland.

lees meer
vignesh Studenten21 juni 2021

Wandelen met iemand die je anders nooit had ontmoet

LONGREAD - Wat hebben we dat gemist afgelopen tijd, gewoon live contact. En daarom koppelt VU Walks studenten aan elkaar – voor een wandeling en een praatje. Roos van Leerdam treft op die manier Vignesh Murugesan.

lees meer
Onderwijs17 juni 2021

Feedback geven op je docent: meer praten, minder oordelen

LONGREAD - De standaard evaluatieformulieren aan het einde van een periode zijn al langer onderwerp van discussie. Wat meten ze nou eigenlijk? En weten studenten überhaupt wel hoe ze feedback op onderwijs kunnen geven?

lees meer
Student&Bedrijf14 juni 2021

Laurens van den Berg geeft telefoons een tweede leven

LONGREAD - Zo lang hij zich kan herinneren, is bedrijfskundestudent Laurens van den Berg aan het ondernemen. Hij is pas 18 en ervan overtuigd dat zijn refurbish-bedrijf de toekomst heeft.

lees meer
Maxim Februari Cultuur11 juni 2021

‘Ik kreeg een kijkje in het innerlijk van studenten’

LONGREAD - Het zit erop voor Maxim Februari. Zijn jaar als Vrije Schrijver heeft hij gisteravond afgerond met de Abraham Kuyper Lezing. Hoe was het om VU-auteur te zijn tijdens de lockdown?

lees meer
Campus07 juni 2021

‘Twente is niet het einde van de wereld’

LONGREAD - Rector Vinod Subramaniam gaat de VU verlaten om collegevoorzitter te worden in Twente. ‘Als bestuurder kun je niet zomaar van bovenaf je eigen waarden komen opleggen.’

lees meer
Maatschappij02 juni 2021

Waarom Klaas Rozemond geen wilsbeschikking heeft

Een wilsbeschikking moet mensen indekken tegen ondraaglijk en uitzichtloos lijden wanneer ze zelf niet meer over euthanasie kunnen beslissen. Maar in de zogeheten koffiezaak ging het volgens jurist en filosoof Klaas Rozemond behoorlijk mis. Hij schreef er een boek over.

lees meer
Campus02 juni 2021

‘Je hebt niet iedereen aan een touwtje’

LONGREAD - Sommige leden van de ondernemingsraad hadden vervelende ervaringen op de campus met mensen die zich niet aan de regels houden. Doe daar eens wat aan, was hun boodschap aan het VU-bestuur. Maar VU-collegelid Marcel Nollen is tevreden over het gedrag van de campusgangers.

lees meer
Wetenschap01 juni 2021

‘Betalen om bomenkap te voorkomen? Dat is een schimmige constructie’

LONGREAD - Compenseer de CO2-uitstoot van je vliegreis: betaal extra om bomen te beschermen die anders omgezaagd zouden zijn. Het is een van de meer schimmige varianten in de toch al vage wereld van de CO2-compensatieprojecten, vindt hoogleraar Peter Verburg.

lees meer
Ted van Iersel In Actie31 mei 2021

‘Het bewegingsapparaat verdient veel meer aandacht’

LONGREAD - Botten, gewrichten, spieren, pezen en zenuwen zijn samen het mooiste dat er is, vindt masterstudent geneeskunde Ted van Iersel (24). Zonde dus dat het bewegingsapparaat een ondergeschoven kindje is tijdens de studie. Daarom richtte hij de vereniging Vejos op.

lees meer

Popup-Niks-missen-2.png