Verhalen

Maatschappij14 januari 2022

‘Het gaat om kwesties van leven en dood’

LONGREAD - Derdejaars criminologie Wisse (20, achternaam is bekend bij de redactie) miste de praktische toepassing in zijn studie en werkt nu bij de politie als Intelligence-medewerker. Het blijkt veel spannender dan een technische kantoorbaan.

lees meer
Student&Bedrijf13 januari 2022

Max Verweg maakt endoscopie haarfijn

LONGREAD - Natuurkundestudent Max Verweg (25) werkt aan baanbrekende technologie en zet ondertussen ook een bedrijf daaromheen op – wat hij misschien nog wel leuker vindt.

lees meer
Rush hour Studenten11 januari 2022

Internationale studenten krijgen geen gratis openbaar vervoer – en dat is niet eerlijk

LONGREAD - Alle internationale studenten kennen deze frustrerende situatie: zij en hun Nederlandse collega's checken uit om het metrostation te verlaten - en terwijl zij 2,80 euro betalen voor de rit, kunnen hun Nederlandse studiegenoten gratis uitstappen.

lees meer
Campus24 december 2021

Dit zijn de meest gelezen Ad Valvas-verhalen van 2021

Het was een hell of a year waarin weer van alles is gebeurd, en Ad Valvas was erbij en schreef het op voor het nageslacht. Hier is een overzicht van de tien meest gelezen verhalen van de afgelopen twaalf maanden.

lees meer
Politiek23 december 2021

Een terugblik op het bewind van minister Van Engelshoven

LONGREAD - Hoe gaat Onderwijsminister Ingrid van Engelshoven de geschiedenis in? Ze kreeg felle kritiek van activisten en bestuurders, maar loodste het hoger onderwijs ook door de coronacrisis en streed voor diversiteit.

lees meer
Puck de Jong_PV_in actie In Actie20 december 2021

‘Artsen weten te weinig over gezonde leefstijl’

LONGREAD - Hoe kan het dat de opleiding geneeskunde zo weinig aandacht besteedt aan een gezonde leefstijl? Puck de Jong (21), zelf derdejaars geneeskunde, zorgt voor verbetering.

lees meer
Jens van Tricht Maatschappij16 december 2021

‘We moeten onze patriarchale en seksistische cultuur veranderen’

LONGREAD - Een bijeenkomst waar mannelijke studenten met elkaar over seksueel geweld tegen vrouwen zouden praten is vorige week afgelast omdat er te weinig deelnemers waren. Emancipatie-expert Jens van Tricht vertelt waarom VU-mannen de volgende keer wel moeten komen.

lees meer
AD VALVAS14 december 2021

Met spoed een uitwisseling regelen: ‘Sommige studenten zijn bedrogen’

De pandemie heeft voor veel uitwisselingsstudenten roet in het eten gegooid, maar sommige vastberaden studenten wilden hun plannen niet opgeven.

lees meer
Onderwijs13 december 2021

‘We gaan functioneren als een soort megafoon’

Hoe zet je de mensen op deze campus aan tot een gezondere leefstijl? Daarover buigt zich een DreamTeam van VU-studenten uit diverse disciplines. Ze moeten wel eerst uitvogelen wat ‘gezond’ eigenlijk precies is.

lees meer
Student&Bedrijf07 december 2021

Coen van den Braber kun je inhuren als dagvoorzitter

LONGREAD - Coen van den Braber (23) combineert zijn studies criminologie en politicologie met de meest uiteenlopende presenteerwerkzaamheden op evenementen.

lees meer

Popup-Niks-missen-2.png