Opinie

14 november 2014

Het Engels snijdt ons af van de maatschappij

{ Lees de 2  reacties }

Door John Smith op 19 november 2014

De werkelijkheid overtreft de fantasie voortdurend blijkt maar weer. Na het Engels op het bord nu ook de bordjes op de VU in het Engels. Het moet toch niet gekker worden. Als ouder probeer toch je kind af te houden te gaan studeren aan een universiteit waar de malligheid en de terreur van Engels onderwijs hoogtij viert.

Door David op 16 december 2014

Duidelijk betoog. Echter, ik denk dat er geen houden meer aan is. Bovendien, iemand die pleit voor behoud van Nederlands aan de universiteit zal al snel als 'verdacht', 'proletarisch', danwel 'pvv'er' gezien worden.

De student van tegenwoordig plakt nou eenmaal snel het etiket 'achterlijk' op alles wat niet hip, snel, 'urban', digitaal of randstedelijk is.

Verstokt aanhanger zijn van internationalisering, verstedelijking, vrijhandel en flexibilisering is nou eenmaal een belangrijke voorwaarde om voor vol te worden aangezien anno 2014.