Popup-Niks-missen-2.png

OPINIE

21 oktober 2014

De Bijbel in Gewone Taal is een wanproduct

reacties 4
/

{ Lees de 4  reacties}

hits 93
Door Redactie Advalvas op 23 oktober 2014

'Mijnheer Süss, die ontslagbrief gaat niet de deur uit'. Aldus Wido van Peursen, hoogleraar Oude Testament aan de VU. Immers, voor het besef van de diepere betekenis van Bijbelse begrippen is achtergrondinformatie nodig, niet de ene of de andere vertaling. Zie Van Peursens volledige reactie hier: http://www.advalvas.vu.nl/opinie/mijnheer-s%C3%BCss-die-ontslagbrief-ga…

Door G.Witbraad op 19 januari 2015

L.S Ik ga niet in op de inhoud van uw kritiek op de Bijbel in gewone taal, maar op het woordje G'd. Ik zie dat wel eens vaker staan. Het woordje God is niet Gods naam welke onuitspreekbaar is. Dat is de naam JAHWE. Hartelijk gegroet G. Witbraad

Door M. van Bruksvoort op 15 oktober 2015

Beste Bijbelgeleerde, U heeft natuurlijk helemaal gelijk, maar u heeft in uw dagelijks leven vast allemaal mensen van uw niveau om u heen die heel goed met de taal van de Bijbel uit de voeten kunnen. Ik werk met kinderen en jongeren zonder enige kennis van de Bijbel en ben vanaf de eerste dag enorm gelukkig met de Bijbel in gewone taal. De kloof tussen de Bijbel en de doorsnee Nederlander is erg groot moet u weten. Een klein beetje dimmen zou ik zeggen, want dit is uw mening, maar anderen zijn er blij mee.

Door Ben Gidding op 15 september 2016

Beste René, Ben je vervuld met de heilige Geest? In principe zijn theologen dat nooit. Dan mis je inzicht in de teneur van de bijbel. Dan kom je met beweringen die niet of slecht zijn onderbouwd. Dat helpt mensen niet verder. Reclameren op een nieuwe vertaling heeft zo geen zin.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.