NIEUWS

Cultuur 06 januari 2014

Zuid-Afrikaanse dichter Antjie Krog naar de VU

Kyk, ek bou vir my ‘n land

Waar ‘n vel niks tel nie,

Net jou verstand.

Waar geen bokgesig in ’n parlement

kan spook om dinge permanent

verkramp te hou nie.

Bovenstaande regels zijn van de Zuid-Afrikaanse dichter Antjie Krog. Ze schreef ze als middelbare scholiere, toen haar land nog in de ban was van de Apartheid.

Graduation Week

Krog geeft volgende week donderdagavond een lezing aan de VU, over de ‘global village’, waarin we steeds meer worden geconfronteerd met de religieuze en culturele ander.

De lezing is de afsluiting van de Graduation Week die de Faculteit der Godgeleerdheid van 13 tot en met 16 januari viert in samenwerking met de Protestantse Theologische Universiteit (PThU).

In die week combineert de faculteit haar promoties met verschillende symposia en debatten over onder andere de religieuze diversiteit in China, religieuze voedselwetten, religieuze verwaarlozing en de toekomst voor religie in de media.

Leren leven met verscheidenheid

“Wie in de huidige maatschappij wil slagen, heeft een sleutel nodig om de diversiteit aan seculiere en religieuze tradities en levensbeschouwingen te leren zien en begrijpen,” zegt decaan en VU-hoogleraar Wim Janse van Godgeleerdheid. “We hebben Antjie Krog uitgenodigd om haar visie te geven op de vraag hoe we moeten leren leven met die verscheidenheid.”

Krogs lezing is op donderdagavond 16 januari van 19.45 tot 21.30 uur.

Peter Breedveld
BEELD: Flickr Creative Commons

hits 12

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.