NIEUWS

Campus 03 september 2013

Zomers filmfestival op het VU-dak

Vanavond om 19 uur begint er op het dak van het VU-hoofdgebouw (15e verdieping, bij de kerkzaal) een vierdaags filmfestival, On The Roofff, georganiseerd door VU Connected. Vier achtereenvolgende avonden wordt er een film vertoond, met daaraan voorafgaand een vraaggesprek met een VU-geleerde. Dit alles in het kader van het thema Het Groene Hart.

Vanavond is dat Jan Boersema, emeritus hoogleraar Milieukunde VU, die wordt ondervraagd door Sarita Bajnath. Aansluitend wordt de film Into the Wild vertoond, van regisseur Sean Penn.

Groenteshakes

Kosten: een tientje voor niet-leden, leden betalen negen euro. Wie alleen het vraaggesprek wil bijwonen, betaalt niets. Er kan ook gegeten worden, cateraar Sodexo biedt een aantal versnaperingen die groene harten sneller doen kloppen, zoals groenteshakes, maar die zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Kaarten moeten eigenlijk worden besteld, maar worden ook ter plekke verkocht. Voor vanavond zijn nog plaatsen vrij, voor morgen en overmorgen ook, maar de voorstelling van vrijdag gaat hard.

Ad Verbrugge

Morgen wordt de film Une hirondelle a fait le printemps van Christian Carion vertoond, met daaraan voorafgaand een vraaggesprek met Advalvascolumnist en hoogleraar dierecologie Nico van Straalen. Donderdag staan ecoloog Geert Timmermans en Floris-Jan van Luyns docu Rainmakers op het programma en vrijdag staat filosoof Ad Verbrugge in het voorprogramma van de film Love & Fungi (Jason Cortlund en Julia Halperin).

Bij slecht weer (maar het schijnt tropisch te gaan worden, de komende dagen) verhuist het festival naar de Auditoriumzaal.

Peter Breedveld
BEELD: VU Connected

hits 5

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.