VU 05 januari 2016

Zo word jij gekozen voor die baan of masterclass

Heel leuk hoor,  zo’n boardroom waarin twintig talentvolle masterstudenten college van prominente VU-alumni krijgen. Maar hoe zorg je er eigenlijk voor dat je uitgekozen wordt? Moet je gemiddeld een negen staan? Helpt het als je overgrootvader medeoprichter van de VU was?

Tips

In VU magazine geeft oud-rector Frank van der Duijn Schouten (niet geheel toevallig lid van de selectiecommissie) tips om uitgekozen te worden. Niet alleen voor een bijzondere masterclass, maar ook voor een beurs of zelfs een baan.

Zelfpromotie

Zijn eerste tip: overdrijf niet met de zelfpromotie. “Soms gebruikt iemand zijn brief om zichzelf de hemel in te prijzen. Tussen de regels door lees je: ‘De VU mag blij zijn als ik haar kom vertegenwoordigen.’

En werkelijk elk baantje op je cv zetten, is ook geen aanbeveling: “Zoals een wetenschapper die elk dagbladartikel vermeldt waarin zijn onderzoek aan bod komt. Kennelijk heeft diegene voor alles een schouderklopje nodig.”

Meer tips? Lees het volledige artikel in VU Magazine.

Floor Bal