Nieuws

Studenten  19 april 2018

Tabaksindustrie beboet voor deals met verenigingen

Sigarettenfabrikant Japan Tobacco International moet flinke boetes betalen voor de sponsoring van Nederlandse studentenverenigingen. Die verkochten in ruil alleen maar sigaretten van JTI, stelt de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.

lees meer
Campus  19 april 2018

Laatste dag studentenraadsverkiezingen: wafels, poffertjes en straks nog ijsjes

Met verse Belgische wafels probeert Iris van Essen van de Bètapartij studenten zover te krijgen om te gaan stemmen voor de studentenraadsverkiezingen. En dan bij voorkeur op de Bètapartij, natuurlijk. Verderop staat de partij Verenigingen United poffertjes te bakken.

lees meer
Wetenschap  18 april 2018

Ja, Maarten, je hebt veel boeken gelezen hoor!

‘Werkte ik fulltime aan de universiteit, ik zou er gek van worden’, schrijft Maarten Doorman in zijn essay Het stalvoer der professoren. Dat is een van de 27 stukjes in zijn recent verschenen bundel Dichtbij en ver weg.

lees meer
Campus  18 april 2018

‘Jezelf verkopen is raar voor wetenschappers’

In het Demonstrator Lab zetten wetenschappers en studenten hun eerste onwennige stappen naar de markt.

lees meer
Campus  18 april 2018

Marlou Winkler maakt een selfie

Haar 19.000 Instagram-volgers kwamen niet vanzelf. Student en social influencer Marlou Winkler besteedt haar halve dag aan het medium.

lees meer
Onderwijs  17 april 2018

Multatuli nergens voor nodig in het onderwijs

Max Havelaar, Woutertje Pieterse… vanaf komend studiejaar hoeven tweedegraads leraren Nederlands de werken van Multatuli niet meer te kennen. Literatuur van voor 1880 is verdwenen uit de ‘kennisbasis’ van hun opleiding.

lees meer
Andere universiteiten  16 april 2018

Universiteiten zetten plannen tegen werkdruk online

Wie wil weten hoe universiteiten de hoge werkdruk te lijf gaan, kan dat nu online opzoeken. Iedere universiteit moest een plan van aanpak schrijven en die plannen staan sinds kort op de website van de VSNU.

lees meer
Studenten  16 april 2018

Mailactie om hogere toelage gehandicapte studenten

Nog altijd zijn er grote verschillen tussen gemeenten in de steun voor gehandicapte studenten. In Heerlen krijgen ze 31 euro per maand, terwijl dat bedrag in Zwolle tien keer zo hoog is: 310 euro.

lees meer
Politiek  16 april 2018

Minister voelt wel wat voor lichtere kwaliteitskeuring universiteiten

Gezien de enorme werkdruk in het hoger onderwijs wil minister Van Engelshoven best praten over lichtere kwaliteitsbewaking voor universiteiten en hogescholen. Dat schrijft ze aan de Eerste Kamer.

lees meer
Campus  13 april 2018

Werkdruk nog lang niet overal besproken

“Er gebeurt teleurstellend weinig met de werkdrukmatrix”, zegt Houkje Vlietstra, lid van het lokaal overleg van de vakbonden met het VU-bestuur tijdens de FNV-VU-lunchbijeenkomst van donderdag.In... lees meer

Pagina's