NIEUWS

Mail&Win 13 september 2016

Win het boek Pub Quiz Amsterdam

“Een pubquiz voelt als een tentamen: je denkt dat je heel veel weet, maar uiteindelijk is het een deceptie”, zei een deelnemer van de Strijd der Verenigingen-pubquiz voor de vakantie tegen Advalvas. Zie daar de pubquiz in een oneliner.

Maar waarom is het dan toch zo leuk om een avondje onmogelijke vragen te beantwoorden? Simpel: het voelt misschien als een tentamen, maar nu wel met je vrienden erbij, in teamverband en in je hand een drankje. Toch heel wat anders dan in zo’n stille, eenzame tentamenhal.

Pub Quiz Amsterdam

Aan die gezelligheid werken wij graag mee. Voor alle quizliefhebbers mogen we nu drie exemplaren van het nieuwe boek Pub Quiz Amsterdam van Uitgeverij Bas Lubberhuizen weggeven. In de winkel kost het €14,99.

Met vragen over Amsterdamse liederen, 18e-eeuwse olielampjes, de Kabouterpartij en nog veel meer. De 99 vragen in het boek zijn verdeeld over vijf rondes plus drie bonusvragen voor als je echt niet meer kunt stoppen. Twee themarondes gaan over de Amsterdamse School en natuur in de stad.

Toerist in eigen stad

Misschien moet je wel eerst nog even de toerist in eigen stad uithangen en een rondvaart of stadswandeling bijwonen. Maar dan kun je je vrienden flink overtroeven met alles wat je weet over Amsterdam.

Wil je een exemplaar van Pub Quiz Amsterdam bemachtigen? Geef dan antwoord op onderstaande vraag uit het boek.

Prijsvraag

De schande voor de buren als de GGD langs moet komen om een woning te ontdoen van kakkerlakken, maakt de kakkerlak niet tot een populaire soort. Amsterdam telt ruim 350.000 woningen, hoeveel van deze woningen worden er jaarlijks door de GGD ontsmet vanwege kakkerlakken?

Stuur je antwoord uiterlijk maandag 19 september naar actie.advalvas@vu.nl. De drie inzendingen die het dichtst bij het goede antwoord zitten, winnen het boek.

Marieke Kolkman

hits 3