Mail&Win 14 juni 2019

Win dit kutboek

Wie geneeskunde studeert, behandelt en passant het halve studentenhuis. Loes Hegeman en Tess Wemeijer kregen van studerende vriendinnen vooral heel veel vragen die met seks te maken hadden. Om die kennis met meer vrouwen te delen, schreven zij ‘Poezenpraat’.

De ondertitel van Poezenpraat is ‘alles kits achter de rits’. En dat geeft meteen de toon van het boek weer. Het is een heel luchtig en studentikoos geschreven boek. Met veel plaatjes, mopjes en anekdotes uit het studentenleven.

Win het boek
Poezenpraat winnen? Stuur een mail naar de redactie: actie.advalvas@vu.nl. De eerste twee inzenders winnen. Let op: mail vanaf je VU-mailadres.

Seksleven

Inmiddels zijn beide vrouwen arts in opleiding en dat is te merken aan de inhoud. De werking van het lichaam en alles wat daarmee fout (of juist goed) kan gaan, wordt besproken. Van de invloed van een eetstoornis op het menstruatiepatroon tot de verschillende vormen van afscheiding. Hoe maak je je seksleven spannender? Is het verstandig om je schaamhaar te scheren? Het boek is hier en daar wel erg gericht op heteroseksuele vrouwen. Het is achterhaald om te schrijven dat een biseksueel ‘niet kan kiezen’. En intersekse mensen hermafrodiet noemen, is zelfs kwetsend.

Zonder schaamte

Maar over het algemeen slagen de auteurs erin om zonder schaamte over heel diverse onderwerpen te schrijven. Niet één maar twee keer seks zonder condoom hebben (ondanks alle beloftes aan ouders over veilige seks) en op de soa-poli belanden? Per ongeluk zwanger raken, op onhandige momenten diarree krijgen of met veel verschillende mannen seks hebben: alles wordt zonder oordelen besproken. Blijft de vraag waarom op de cover van het boek in hemelsnaam een stel billen is afgebeeld.

Floor Bal