Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

omvallen
Campus 10 juli 2019

'We gaan ons geld nog niet bij de Deutsche Bank weghalen'

reacties 3

Met de Deutsche Bank gaat het niet goed en de VU heeft veel geld bij de bank uitstaan. Maar volgens bestuurslid Marjolein Jansen is er geen directe reden tot zorg.

De bank kondigde dinsdag 18.000 ontslagen aan, dat is één op de vijf medewerkers. Onder andere de salarissen van VU-medewerkers worden via de Deutsche Bank uitgekeerd. De voorzitter van de ondernemingsraad Henk Olijhoek vroeg het college van bestuur vanmiddag in een vergadering of de VU nu risico loopt.

Onder de rating

“We zitten langjarig aan de Deutsche Bank vast en zijn daarom intensief met de bank in gesprek”, reageerde Marjolein Jansen. “Als de Deutsche Bank onder de rating van de kredietbeoordelaars komt, zullen we een deel van onze liquide middelen wegtekenen. Maar op dit moment hebben we daar geen reden toe.” Voorzitter Mirjam van Praag voegde nog toe dat dat ook niet preventief zal gebeuren, omdat er grote kosten aan verbonden zijn.

De Deutsche Bank doet het al jaren niet goed en hoopt met de ontslagen en andere maatregelen als stoppen met de aandelenhandel, de kosten te verminderen.

Marieke Kolkman
BEELD: Michal Parzuchowski (Unsplash)

{ Lees de 3 reacties}

hits 486
Door Hulst op 10 juli 2019

Het Financiële Dagblad - 7 juni 2019
Van onze redacteur
Banken
Fitch verlaagt rating Deutsche Bank

De kredietbeoordelaars van Fitch hebben de 'rating' van Deutsche Bank vrijdag verlaagd. De beoordeling gaat van BBB+ naar BBB, waarbij Fitch als argument geeft dat de bank er onvoldoende in slaagt orde op zaken te stellen.

'De verlaging van de beoordeling van Deutsche Bank geeft de aanhoudende moeilijkheid en de beperkte vooruitgang weer bij de pogingen de winstgevendheid te verbeteren en het businessmodel te stabiliseren', aldus Fitch.

Door Hulst op 10 juli 2019

Moody's - credit ratings, research,tools and analysis for the global ...
https://www.moodys.com/
1 jul. 2019 - Moody's affirms Deutsche Bank ratings. Negative outlook is maintained

Door Hulst op 11 juli 2019

Het Financiële Dagblad 11-07-2019
Jan Braaksma - marktbewegingen
WRIJVEN IN EEN DUITSE VLEK
Hoe vaak zouden de adviseurs van Donald Trump al hebben gezegd dat hij niet in een vlek moet wrijven? De president van de Verenigde Staten laat keer op keer zien maling te hebben aan deze communicatiewijsheid.
Donderdag bleek dat opnieuw, toen @realDonaldTrump twee tweets verstuurde waarin hij het opnam voor zijn huisbank. Sympathiek, ware het niet dat de timing uitermate ongelukkig was. Eerder op de dag kwam een reeks slechtnieuwsberichten naar buiten over Deutsche Bank, Trumps favoriete (en naar verluidt enige) geldschieter.
Zo is Deutsche Bank verzeild geraakt in het grote schandaal rond het Maleisische staatsfonds 1MDB, ongeveer de enige affaire in de financiële wereld van de afgelopen jaren waar de Duitse instelling tot nu toe buiten wist te blijven.
De Amerikaanse autoriteiten onderzoeken volgens The Wall Street Journal of Deutsche Bank corruptie- en witwaswetten heeft overtreden toen de bank het staatsfonds in 2014 hielp met het ophalen van $1,2 mrd.
Vooralsnog blijft het bij een onderzoek. De bank uit Frankfurt is niet in staat van beschuldiging gesteld, en zegt volledig mee te werken met het onderzoek.
Verder schreef persbureau Bloomberg dat de Amerikaanse hedgefondsbestuurder Jeffrey Epstein tot eerder dit jaar klant was bij Deutsche Bank. Epstein is meer dan een decennium geleden veroordeeld tot een celstraf van dertien maanden vanwege gedwongen prostitutie.
Maandag arresteerden federale aanklagers hem opnieuw, ditmaal op verdenking van het jarenlang seksueel uitbuiten en misbruiken van tientallen minderjarige meisjes.
De affaire-Epstein is pijnlijk voor veel prominente Amerikanen. Onder andere oud-president Bill Clinton en acteur Kevin Spacey behoorden tot zijn kennissenkring. President Trump noemde de miljardair ooit een 'fantastische kerel'.
Bovendien sloot Alex Acosta, de huidige minister van werkgelegenheid, in 2007 als hoofdaanklager een deal met Epstein. Hem wordt verweten dat hij zwaardere aanklachten tegen Epstein liet liggen.
Deutsche Bank en Trump deden jarenlang zaken. Toen de afdeling grootzakelijke financiering hem na enkele mislukte deals de deur wees, bleef de divisie private banking Trumps vastgoedprojecten financieren. Naar verluidt was Deutsche Bank de enige partij die nog geld aan Trump durfde te lenen, al spreekt de president dit zelf tegen.
Of het kwam door de tweets van Trump of niet, het aandeel Deutsche Bank staat donderdag 0,5% hoger. Een schrale troost voor beleggers. Sinds de bank zondag een grootscheepse reorganisatie aankondigde, die een vijfde van het personeelsbestand de kop kost, staat het aandeel bijna 9% in de min.

Donald J. Trump‏ Geverifieerd account @realDonaldTrump
Volgen @realDonaldTrump volgen
Meer
....And remember, a bank that I did use years ago, the now badly written about and maligned Deutsche Bank, was then one of the largest and most prestigious banks in the world! They wanted my business, and so did many others!
04:45 - 11 jul. 2019

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.