Politiek 05 december 2017

'We doen onze studenten tekort'

Wetenschappers betogen op Binnenhof tegen hoge werkdruk en voor meer geld

"Mijn medewerkers en ikzelf maken extreem lange werkweken. Bij meer dan 60% leidt dat tot zware fysieke of psychische klachten. Sommige medewerkers biechten op dat ze door de immense werkdruk de eindscripties alleen nog maar snel scannen en dan een cijfer geven. Ze verliezen plezier en vertrouwen in hun werk. Werkweken van 80 uur blijken onvoldoende om onze studenten te bieden waar ze recht op hebben: degelijk en onderzoeksgedreven onderwijs. We doen onze studenten tekort."

Petitie aangeboden

Met deze woorden biedt UvA-hoogleraar Rens Bod, initiatiefnemer van #WOinactie, vanmiddag een petitie aan de OCW-commissie aan.
Wetenschappers en studenten betogen vanmiddag op het Binnenhof voor meer investeringen in het hoger onderwijs, en voor maatregelen tegen de hoge werkdruk van docenten. Onze redacteur Daphne Damiaans is erbij. Later vandaag op deze site een reportage van de betoging. Hier vast de volledige aanbiedingstekst (PDF) bij de petitie, die door bijna meer dan vijfduizend mensen werd ondertekend.

Marieke Schilp
BEELD: FNV Overheid

{ Lees de 1  reacties }

Door Jonas op 06 december 2017

De uitspraak over 80-urige werkweken laat precies zien waar het in het hele onderwijs misgaat: een veel te amateuristische, hobby-achtige werkhouding van wetenschappers die alles doen om studenten te pleasen terwijl de managers vrijuit gaan. Laat na 38 uur gewoon het werk uit je handen vallen en zeg tegen studenten dat ze hun onderwijs elders moeten halen.