Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Campus 23 maart 2017

Wat doet dat hek daar om de gracht?

reacties 3

Hé, om de nieuwe gracht staat opeens weer een sliert dranghekken. De hekken zouden toch weggehaald worden? Is er iets gebeurd?

“Nee, hoor”, verzekert de programmamanager openbare ruimte van de VU Patrick van Oostvoorn. “Niemand heeft een nat pak gehaald. Het is om te wennen aan de nieuwe situatie.”

Om het nieuwe stukje Buitenveldertsegracht zou eigenlijk helemaal geen hek komen, want dat vindt de gemeente niet nodig, maar de VU wil het vanwege de veiligheid liever wel. Die discussie loopt nog, maar in de tussentijd heeft de VU zelf dranghekken neergezet. Wel in overleg met de gemeente, want het is tenslotte gemeentegrond.

Het gaat te snel

“We vinden dat het veranderingsproces te snel gaat”, licht Van Oostvoorn toe. “Vroeger was er geen gracht, nu wel. De hekken staan er weer om de overgang wat soepeler te laten gaan.” De dranghekken die eerder om de nog niet gevulde gracht stonden, waren van de gemeente. Deze zijn van de VU.

De VU overlegt nog met de gemeente over een permanente afscheiding langs de gracht, met bijvoorbeeld plantenbakken of bankjes. Maar of die er daadwerkelijk komen, is nog steeds niet zeker.

Marieke Kolkman
BEELD: MK

{ Lees de 3  reacties }

hits 45
Door Henk Olijhoek op 24 maart 2017

De Commissie Huisvesting van de Ondernemingsraad heeft de onveilige situatie ook aangekaart. Misschien dat dat mede geholpen heeft bij het terugplaatsen van de hekken. Het argument van de Gemeente Amsterdam dat grachten ook geen hek hebben is m.i. een non-argument. Als je op een gracht loopt is de stoep altijd aan de zijde van de huizen, dan de straat en dan ook nog een rij geparkeerde auto’s. Kortom, als voetganger op een gracht loop je bijna nooit direct langs het water. Waar dat wel het geval is staat wel degelijk een hek. Zonder een hek of een ander vorm van afscheiding is het wachten op het eerste ongeluk.

Door bernd Andeweg op 28 maart 2017

had helemaal opgelost kunnen worden door een 'groene' rand te maken, een aflopende grashelling vol bomen en ander groen! Duurzame VU?!

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.