Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Rector Jeroen Geurts adviseert de nieuwe studenten niet klein te dromen
Campus 24 augustus 2022

VU verwelkomt zee van nieuwe studenten

Drieduizend nieuwe VU-studenten werden vanmorgen op de VU-campus welkom geheten en ze kregen wat nuttige adviezen mee.

Duizenden nieuwe VU-studenten stonden vanmorgen in de blakende zon op het campusplein, waar de VU Introductiedagen werden afgetrapt. Daar feliciteerde rector magnificus Jeroen Geurts hen in het Engels met hun keuze voor de VU. Want "most diverse"en ook de "greenest university", Op de campus wappert de progress-vlag, ten teken dat er aan de VU gewerkt wordt aan een betere wereld, aldus Geurts.

En er is op de campus van alles te doen. Je kunt een film kijken in Rialto VU, cursussen volgen bij cultuurcentrum Griffioen en sporten in het sportcentrum in het OZW-gebouw. Ballen op het plein en natuurlijk kun je aan de VU studeren. "We komen hier samen om te leren, en om verantwoordelijke wereldburgers te worden", aldus Geurts. Hij riep de studenten op om ambitieus te zijn, want "uit kleine dromen is nog nooit iets ontstaan."

Studentenraad

Na de rector mocht Joep van Dijk de menigte toespreken, de nieuwe voorzitter van de universitaire studentenraad. Daar is steeds minder aandacht voor onder de loeidrukke studenten, die door de tijdsdruk en geldzorgen steeds minder tijd hebben voor belangrijke dingen naast hun studie. Maar de studentenraad is te belangrijk om te vergeten, benadrukte Van Dijk. Die komt namelijk op voor de belangen van de studenten. Hij liet alle studenten hun Instagram-account openen om vu.usr te volgen.

Zeer nuttig advies kwam van een internationale Italiaanse student, Giorgia, voorzitter van het introductiebestuur. Ze stak de internationale studenten een hart onder de riem. Ook haar had het in het begin moeite gekost haar draai te vinden in Amsterdam, maar het was haar uiteindelijk gelukt, mede dankzij de "stroepwoffels" en de "peppernoot'n". Aarzel nooit om hulp te vragen, zei ze, onderschat jezelf niet en de klapper: "betaal meer voor je fietsslot dan voor de fiets zelf."

Peter Breedveld
BEELD: Peter Breedveld

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.