VU-studenten winnen Summerschool Ondernemerschap

Studenten  16 juli 2013

VU-studenten winnen Summerschool Ondernemerschap

Studenten Bewegingswetenschappen Ryan Kreijne en Rüben Spapens hebben de Summerschool Ondernemerschap 2013 gewonnen met hun trainingsprogramma voor depressieve mensen.

Negentwintig studenten schreven vorige week, bijgestaan door succesvolle ondernemers, een volledig businessplan in het kader van de Summerschool, georganiseerd door de Rabobank Amsterdam en het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE).

Mensen met een depressie

Kreijne en Spapens hadden het beste plan met met hun onderneming ‘The Mental Health Company’ , dat voorziet in een actief trainingsprogramma om de lichamelijke gesteldheid van mensen met een depressie te verbeteren.

Afgelopen vrijdag presenteerden de vijf finalisten tijdens de finale hun businessplan aan de jury, die bestond uit directeur Retail Erik Versnel van de Rabobank Amsterdam, hoogleraar Duurzaam Ondernemen Enno Masurel en ondernemers Hans Drenth en Irene de Ruijter.

Microkrediet in Afrika

De tweede prijs ging naar Linda van Dongen met haar plan  ‘E-learning and E-coaching in Microfinance ’, online modules en coaching voor ondernemers met een microkrediet in Afrika.

De derde prijs was voor de onderneming ‘The Welcome Company’ van het duo Anna van Zadelhoff en Nora van Eeten, een receptieservice voor eigenaren van short-stay appartementen in Amsterdam.

Excellent gesprek op niveau

De prijswinnaars ontvangen coaching van de Rabobank Amsterdam, een excellent gesprek op niveau en een jaarlidmaatschap van MKB Amsterdam. Daarnaast mogen zij gebruik maken van de vergaderruimte van het ACE Venture Lab op het Science Park.

Peter Breedveld
BEELD: Joep Niesink