Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Onderwijs 18 april 2013

VU onderaan in Keuzegids

In de instellingenranglijst die vandaag in de nieuwe Keuzegids Masters is gepubliceerd, staat de Vrije Universiteit deze keer onderaan, een halve punt onder de op één na laatste: de UvA. Maar de VU levert ook twee van de beste masteropleidingen: de researchmaster Economics en de master Parallel and Distributed Computer Systems. De makers van de gids benadrukken dan ook dat studiekiezers zich niet moeten blindstaren op de scores van hele instellingen.

Maastricht scoort in de Keuzegids het best van de ‘brede universiteiten’, terwijl de Open Universiteit bij de ‘specialistische universiteiten’ bovenaan staat.

De beste universitaire master is Nanoscience van de Rijksuniversiteit Groningen. Die deelt de derde plaats met Control systems engineering van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Bij de hogescholen krijgt de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten het meeste applaus.

De hogescholen scoren sowieso goed met hun masteronderwijs. Bij de elf opleidingen die volgens de Keuzegids de beste beoordelingen krijgen van studenten en experts zitten zes hbo-masteropleidingen. Helemaal bovenaan staat de master typografie van Artez Hogeschool en op nummer twee molecular life sciences van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

HOP, Bas Belleman

hits 2

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.