NIEUWS

Campus 18 maart 2016

VU-medewerker krijgt bord voor zijn kop

reacties 1

Hoewel de VU traditioneel altijd de universiteit voor de Kleyne Luyden was, neemt de Facilitaire Campus Organisatie (FCO) dat nu wel erg letterlijk.

Bouwbesluit

Projectleider Michel Jansen (1 meter 99) stootte deze week zijn hoofd voor de tweede keer aan een wegwijsbordje. Hij vindt het ongelooflijk dat de VU doorgangen maakt die lager dan 2 meter zijn. “Dat is ruim onder de minimale maat van het bouwbesluit.” In de bibliotheek hingen eerder borden op slechts 1,80 meter van de grond, maar die zijn inmiddels aangepast.

Miniem

FCO-communicatiemedewerkster Too van Velzen belooft beterschap: “We gaan ervoor zorgen dat ze hoger of tegen de muur komen te hangen. Voorgeschreven hoogte is 2 meter van vloer tot onderkant bord. Maar ik vind dat ook wel miniem.”

In de keldergangen, begane grond en eerste verdieping zijn de borden al verhangen naar de muur. Op de overige verdiepingen gaat dat ook gebeuren in de komende maanden. “Omdat de tekst op de borden ook aangepast moet worden, duurt dat even.”

Michel Jansen demonstreert hoe laag de bordjes hangen.

Floor Bal
BEELD: Michel Jansen

{ Lees de 1  reacties }

hits 31
Door Izak van Langevelde op 19 maart 2016

Een keer hard genoeg stoten, en het probleem is opgelost: het bord hangt niet meer te laag, en ook niet aan de muur...

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.