NIEUWS

Sport 09 maart 2015

VU levert sportvrouw en sportman van het jaar

VU-studenten Ilse Paulis (geneeskunde) en Dion Beukeboom (bedrijfskunde) zijn vrijdag gekozen tot sportvrouw en sportman 2014 op het SSA Studenten Sportgala.

Roeister Paulis werd vorig jaar twee keer wereldkampioen bij de Wereldkampioenschappen onder 23 jaar in de skiff en ook nog eens als slagvrouw van de gouden dubbelvier bij de Wereldkampioenschappen op de Bosbaan. In februari werd ze al gekozen tot roeier van het jaar op een door NLroei georganiseerd evenement.

Wielrenner Beukeboom werd vorig jaar Nederlands kampioen op de achtervolging.

Leukste sportvereniging

Het SSA Studenten Sportgala wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Studentensport Amsterdam (SSA), het overkoepelende orgaan van alle studentensportverenigingen in Amsterdam.

Behalve Paulis en Beukeboom vielen ook studenten van andere instellingen in de prijzen. Team Haven Amsterdam/SKITS (schaatsen) mag zich Sportploeg 2014 noemen. US Handbal werd benoemd tot leukste studentensportvereniging van 2014.

Peter Breedveld
BEELD: SSA

hits 4

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.