Campus 29 augustus 2012

VU-hoogleraar spil in nieuwe misdaadserie

Rechtspsycholoog Peter van Koppen, die rechterlijke dwalingen blootlegde in geruchtmakende zaken als de Schiedammer Parkmoord, krijgt zijn eigen misdaadserie op televisie. Althans, de serie Gerede Twijfel, die op 8 september begint, is gebaseerd op de oude strafzaken die hij met zijn studenten openbrak.

Gerede Twijfel wordt op tien achtereenvolgende zaterdagavonden door de regionale omroepen uitgezonden. In de serie neemt professor De Ruyter samen met zijn studenten oude strafdossiers onder de loep. Samen kijken zij of er fouten zijn gemaakt in het strafproces en uiteindelijk wordt de ultieme vraag gesteld: is de veroordeelde wel de dader?

Elke aflevering wordt een zaak belicht, iedere keer in een andere provincie. Het script is gebaseerd op echte dossiers, maar aangepast aan ‘de wetten van televisie’.

Klik hier voor Gerede Twijfel – The Website en kijk hieronder naar de trailer.

Peter Breedveld