NIEUWS

Internationalisering 10 oktober 2012

VU gaat de boer op in Turkije

Volgende week vertrekt een VU-delegatie naar Turkije, samen met de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan. In het kader van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije vertegenwoordigt de VU het Nederlandse hogere onderwijs en verkent ze meteen de mogelijkheid voor samenwerking op het gebied van onderzoek, vertelt Harriet van Daal van het Bureau Internationalsiering van de VU.

Behalve college van bestuursvoorzitter René Smit en een aantal wetenschappers, waaronder hoogleraar islam in Europa Thijl Sunier en docent Islamitische Geestelijke Verzorging Arslan Karagül, gaat er ook een aantal Turks-Nederlandse studenten mee om onder andere een 'higher education event' aan de Sabanci University te organiseren.

“Er zijn meer jonge Turken met een middelbare school-diploma dan er ruimte is op de Turkse universiteiten”, zegt Van Daal, “terwijl er in Turkije, met zijn snel groeiende economie, wel behoefte is aan meer hoger opgeleiden.”

De VU wil die jonge Turken erop wijzen dat de VU ze graag wil hebben. “Eén van de doelen, die de VU zich heeft gesteld, is dat een kwart van de studenten internationaal is”, aldus Van Daal. “Internationalisering betekent voor ons ook dat je weer kwaliteit binnenhaalt.”

Peter Breedveld
BEELD: Universiteit van Istanbul

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.