NIEUWS

Sport 16 juli 2013

VU- en TU-studenten gaan wereldrecord breken - inshallah

reacties 1

Eind vorig jaar schreven we al over het het Human Power Team, een ploeg van zes studenten bewegingswetenschappen van de VU Amsterdam en elf studenten van de TU Delft. Die willen in september in de woestijn van Nevada het wereldsnelheidsrecord breken op een door de mens aangedreven voertuig, een fiets, dus, dat op dit moment op 133 km/h staat.

Op 9 juli werd een door de Delftse studenten gebouwde fiets, de VeloX-3, getest op een speciaal hiervoor door Rijkswaterstaat afgezet stuk snelweg in Friesland. Daarbij werd een snelheid van 78,8 kilometer per uur gehaald, kennelijk door de schuld van de straffe zijwind die die dag blies. Lees er hier en hier meer over.

Peter Breedveld
BEELD: facebook.com/HPTDelft

{ Lees de 1  reacties }

hits 12
Door Dave op 26 september 2013

'inshallah' (bij Allah's wil) achter de titel van dit bericht lijkt me vrij ongepast en onnodig gezien het feit dat deze prestatie is toe te rekenen aan de wetenschappelijke insteek van het project en de mateloze inzet van de deelnemende partijen en niet aan de wil van Allah.

Wat betreft de prestatie, chapeau.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.