Campus 28 maart 2013

VU doet snoepautomaten in de ban

Vanaf komende week is er geen zoetigheid meer verkrijgbaar in de automaten van de VU. Alle snoep- en frisdrankautomaten worden weggehaald en deels vervangen door automaten met gezonde suikervrije tegenhangers. Komende maandag, tweede paasdag, worden de automaten weggehaald. Maandag is de VU dicht en zorgt het verwijderen van de apparaten niet voor overlast voor studenten.

Obesitas

Dit besluit is genomen naar aanleiding van de Nota Overgewicht van oud-minister Ab Klink van Volksgezondheid. Klink is tegenwoordig hoogleraar bij sociale wetenschappen aan de VU. In die nota wordt instanties en overheden gevraagd om samen naar mogelijkheden te zoeken om overgewicht tegen te gaan. Veel scholen hebben deze nota al vertaald in het weghalen van snoepautomaten, maar van de universiteiten is de VU de eerste. Op geen enkele andere Nederlandse universiteit zijn snoepautomaten verboden.

Halve prijzen

Voordat de automaten worden verwijderd, worden ze leeggehaald. Wie niet bang is om dik te worden kan aanstaande dinsdag de restanten tegen gereduceerd tarief kopen in de kantine.

Nienke Stumpel
BEELD: Dirk de Hoog

{ Lees de 2  reacties }

Door JJA op 28 maart 2013

Betutteling 2.0: mede mogelijk gemaakt door de 'Vrije' Universiteit.

Door BA Student op 28 maart 2013

Gelukkig is het bijna 1 april.