Campus 10 februari 2015

VU-alumnus radeloos om verdwenen nicht

“Ik kan nergens anders aan denken”, zegt VU-alumnus Aroosa Khan over haar nicht Yasmeen, die sinds 25 januari is verdwenen.

Khan wil niet veel zeggen over de omstandigheden rond de verdwijning van haar nicht. “Omdat ik dan misschien familie in Pakistan in moeilijkheden breng.” Maar uit een stuk in de Volkskrant van vorige week donderdag blijkt dat de 25-jarige Yasmeen onder erbarmelijke omstandigheden bij haar schoonfamilie in Rotterdam leefde. Gevreesd wordt dat ze ontvoerd is, of misschien zelfs vermoord.

“Ze kwam drie jaar geleden naar Nederland”, vertelt Khan. “Ze is de dochter van een zus van mijn vader. Ze trouwde met een neef van haar vader. Ik was heel close met haar.”

Op Facebook plaatst Khan berichten over haar verdwenen nicht, en oproepen zich te melden aan mensen die misschien iets weten. “We leven nu in onzekerheid, met een alles overheersend gevoel van machteloosheid”, zegt Khan.

Peter Breedveld