Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Campus 29 januari 2014

Voorstanders bètasamenwerking laten nu van zich horen

reacties 1

Door al het mediageweld zou je denken dat iedereen tegen samenwerking van de bètafaculteiten van de VU en de UvA is. Maar het college van bestuur van de VU laat weten ‘blij’ te zijn met de verklaring van de gezamenlijke vergadering (de ondernemingsraad plus de studentenraad) van de UvA.

Die spreekt zich niet uit tegen samenwerking tussen de bètafaculteiten, maar heeft bezwaren tegen de manier waarop de samenwerking wordt vormgegeven.

Verhuizing naar De Boelelaan gaat door

‘Bètafusie’ wordt daarom nu ‘sterk bètacluster’ en de komende tijd wordt er gezocht naar de juiste vorm waarin die samenwerking moet wworden gegoten.

Volgens vicedecaan van de VU-bètafaculteiten Hubertus Irth gaat de verhuizing van VU-medewerkers naar het nieuwe, hypermoderne O2-gebouw aan de De Boelelaan gewoon door, evenals de fusie van de exacte faculteit met Aard- en Levenswetenschappen.

Slechter georganiseerd

Het is wat farmacochemicus Iwan de Esch ons schreef in een mail: ‘Het is jammer dat de voorstanders van samenwerking wat slechter georganiseerd lijken en wat minder luidruchtig zijn dan de tegenstanders.’

Medewerkers van zowel de VU als de UvA zijn volgens hem namelijk erg enthousiast.

Peter Breedveld
BEELD: Het nieuwe O2-gebouw door EGM Architecten

{ Lees de 1 reacties}

hits 1
Door Dantes op 30 januari 2014

Klinkt als "Eigenlijk is iedereen, heel democratisch, voor, alleen durven ze het niet hardop te zeggen, dus iedereen die tegen is, negeren we maar"

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.