Popup-Niks-missen-2.png

Campus 27 september 2016

Verticale tuin van PET-flesjes is leukste stunt

De groene PET-flesmuur naast de ingang van het hoofdgebouw op het campusplein is in de prijzen gevallen. Hij is verkozen tot meest duurzame introductiestunt van 2016.

De stunt kwam van de studenten van de Green Office. Eerstejaars konden tijdens de introductiedagen hun plastic wegwerpflesje omruilen voor een herbruikbare Dopper. De PET-flesjes konden ze ter plekke recyclen tot plantenbakjes en ophangen in een rek.

Met de actie wilden de Green Office en het Green Living Lab 'studenten bewustzijn bijbrengen over de impact van plastic flesjes op het milieu', aldus manager Marthe van Rijn. De jury vond het de leukste duurzame stunt.

Oktober

De prijs voor meest duurzame introductiestunt werd uitgereikt door Morgen, een landelijke duurzaamheidsorganisatie van studenten, samen met de partners Umef en Wakawaka.

De verticale tuin is nog tot oktober te bewonderen op het campusplein.

Marieke Kolkman
BEELD: Peter Breedveld

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.