Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Onderwijs 18 november 2013

Vergeet de nonnen in Vught

reacties 1

Vergeet de nonnen in Vught. Wie zijn uitspraak in het Engels wil verbeteren, kan dat thuis op de bank doen. Onderzoeker Laura Rupp schreef het boek Uitspraakgids Engels voor professionals.  

Mensen die Engels met een buitenlands accent spreken, worden door hun publiek minder geloofd dat sprekers met een goede uitspraak, blijkt uit onderzoek. Dat is nadelig voor de vele Nederlanders die regelmatig Engels moeten praten. Zelfs Nederlanders vinden een landgenoot die slecht Engels spreekt minder geloofwaardig.

Het verbeteren van je uitspraak kan dus nuttig zijn. In het boek legt Rupp uit hoe je de veelvoorkomende fouten kunt vermijden. Wie naar huiswerk verlangt, kan oefeningen doen op een speciale site.  

Floor Bal

{ Lees de 1  reacties }

hits 12
Door Stefan op 12 juni 2016

Het werken aan je uitspraak is zeker 1 van de belangrijkste aspecten van een taal leren. Interessant onderzoek van Laura, ik denk ook dat een taalweek voor veel mensen niet altijd aan te raden is, wat doe namelijk na die week?

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.