Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

VU 10 juli 2014

Veel studenten blijven lekker thuis deze zomer

Drie op de tien scholieren en studenten blijven deze zomer thuis en gaan straks ook niet op wintersport. Ze nemen helemaal geen vakantie, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Van de 755 duizend scholieren en studenten ouder dan zestien jaar gaat ruim zeventig procent minstens één keer per jaar van huis voor een langere vakantie. Een deel van hen gaat zelfs twee keer weg (gemiddeld 1,8 keer per jaar).

Ontspanning of plezier

Van de hele Nederlandse bevolking trekt 75 procent er minstens één keer per jaar op uit. Hoogopgeleiden vaker dan anderen: 83 procent minstens één keer. Gemiddeld vieren ze zelfs 2,5 keer per jaar vakantie.

Met een ‘langere vakantie’ bedoelen de statistici een verblijf buiten de eigen woning van ten minste vier opeenvolgende overnachtingen. En dan moet je niet in het ziekenhuis liggen of voor een congres naar het buitenland gaan. Het betreft overnachtingen “voor ontspanning of plezier”. En een paar nachtjes logeren bij familieleden telt niet mee.

HOP/BB
BEELD: Les Vacances de Monsieur Hulot

hits 1

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.