Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Dick de Gilder (rechts), voorzitter van de verkiezingscommissie, maakt de uitslag bekend
Medezeggenschap 11 maart 2019

VAWO haalt 5 zetels bij verkiezingen OR

De nieuwkomer bij de verkiezingen voor de ondernemingsraad, VAWO, vakbond voor de wetenschap, krijgt 5 van de 21 zetels in de raad.

De andere partijen blijven even groot als twee jaar geleden: tien zetels voor de FNV en zes voor het CNV. Toen deed promovendilijst ProVU nog mee. Die haalde toen, net als de VAWO nu, vijf zetels.

De opkomst deze keer was 32,4 procent, net iets minder dan twee jaar geleden.

Bij de VAWO is Norah Karrouche met 58 voorkeurstemmen gekozen, terwijl ze op de zesde plaats stond. Bij de FNV komt oud-raadslid Rick Vermunt dankzij 42 voorkeurstemmen in de raad. Hij stond op de elfde plaats.

Alle faculteiten in de OR aanwezig

De voorzitter van de verkiezingscommissie Dick de Gilder berekende dat er zeven nieuwe mensen in de raad komen. Vier raadsleden zijn afkomstig van de School of Business and Economics, maar elke faculteit is vertegenwoordigd.

Bij de dienst Student- en Onderwijszaken stemde 59,8 procent van het personeel en bij de faculteit Gedrags- en Bewegingswetenschappen 37,5. Bij de andere faculteiten en diensten waren er wegens gebrek aan kandidaten geen verkiezingen.

Wie officieel precies zijn gekozen, wordt als het goed gaat vrijdag in het VUzine gepubliceerd. Er kan namelijk nog bezwaar tegen de uitslag worden aangetekend.

Dirk de Hoog
BEELD: Dirk de Hoog

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.