NIEUWS

Campus 15 oktober 2012

Vakbonden schorten acties op, Verontruste VU'ers gaan door

reacties 1

De vakbonden en het College van Bestuur hebben afgelopen vrijdag een zeer constructief overleg gevoerd. Zegt de VU. Advalvas besloot om toch even na te vragen bij Houkje Vlietstra, die de Abvakabo vertegenwoordigt in het 'lokaal overleg', zoals het overleg tussen de VU en de vakbonden heet.

“We zijn inderdaad positief gestemd”, bevestigt Vlietstra. “We zijn allemaal met hoge verwachtingen naar huis gegaan.” Toch kan Vlietstra niks zeggen over de afspraken, die gemaakt zijn. “Niet om geheimzinnig te doen, maar het gaat om zo’n enorm breed pakket, waarbij elke formulering heel nauw luistert en juridische consequenties heeft, dat we wachten tot alles volgende week dinsdag op papier staat.”

Er is onder meer gesproken over het de aanvullingen op het sociaal plan, die het College van Bestuur bijna een maand geleden voorstelde. “Die zijn niet zonder meer overgenomen”, onthult Vlietstra. Naar sommige details wordt nog gekeken.

De vakbonden hebben hun acties daarom voorlopig opgeschort. Maar de Verontruste VU’ers zijn nog altijd op het oorlogspad. “Het gaat ons meer dan alleen het sociaal plan, maar ook om de managementcultuur, het gevaar van de bezuinigingen voor de onderwijskwaliteit en het onderzoek”, aldus Dimitris Pavlopoulos, die vandaag op Facebook waarschuwt dat de acties van de Verontruste VU’ers 'gewoon doorgaan'. “Wij zijn van plan om iets te doen op de Dies-viering”, zegt Pavlopoulos. Daarover wordt vanmiddag door de Verontruste VU’ers op een geheime plek vergaderd.

Peter Breedveld
BEELD: Dirk de Hoog

{ Lees de 1  reacties }

hits 1
Door Rem ter Hofstede op 15 oktober 2012

Impliceert "aanvullingen op het sociaal plan" wellicht dat er nog steeds sprake is van gedwongen ontslagen. In dat geval hebben de bonden zich lelijk laten beetnemen

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.