UvA-studenten eindigen bezetting

NIEUWS

Andere universiteiten  1 juli 2014

UvA-studenten eindigen bezetting

De studenten die een studiecentrum op het Science Park hadden bezet, zijn gisteravond weer naar huis gegaan. Ze zijn boos over afspraken die de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit maakten over de clustering van de bètadisciplines.

Barricaden

Na een gesprek gisteren met het college van bestuur van de Universiteit van Amsterdam, kwamen de studenten tot de conclusie dat langer op de barricaden staan niks zou opleveren, aldus bezetter Joran van Apeldoorn in Het Parool. Ze hebben bovendien voor elkaar gekregen dat de UvA haar studenten mailt over de plannen en dat er maandelijks een student bij de faculteitsbestuursvergadering mag zitten.

Aan de VU is met enige verbazing gereageerd op de bezetting. Het zogenaamde bètaconvenant was geen geheim, stelden leden van de ondernemingsraad en de facultaire studentenraad. Ze waren op de hoogte van de afspraken.

 

Marieke Kolkman
BEELD: Horace Vernet
hits 1340

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties