Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Campus 15 mei 2013

UvA stopt met Notarieel Recht, VU gaat door met UvA-staf

reacties 1

De voorgenomen samenwerking tussen VU en UvA op het gebied van de opleidingen Notarieel Recht gaat niet door, meldt de site Minuta. Dat blijkt niet helemaal waar.

UvA stopt vanaf 2018 met de notariële opleiding, die vanaf dan alleen nog maar wordt aangeboden aan de VU. 'Staf van de UvA zal in de opleiding participeren', meldt de VU in een persbericht.

Frauderende VU-student

"Het zal vast niet zo zijn dat de hele UvA-staf hier komt werken, maar er blijft toch wel een bepaalde vorm van samenwerking", licht Frits Salomons van de rechtenfaculteit toe. De details daarvan zijn nog niet duidelijk.

Er is volgens hem een tijd onderhandeld over een volwaardige samenwerkingsovereenkomst, maar over bepaalde dingen konden de beide rechtendecanen het niet eens worden. "Bijvoorbeeld welke examencommissie zich met een frauderende VU-student zou moeten bezighouden", aldus Salomons.

Voorlichtingsdag afgeblazen

"Toen werd plotseling bekend dat de UvA tot onze teleurstelling stopt met de opleiding", zegt Salomons.

Studenten die nu notarieel recht doen aan de UvA, kunnen hun opleiding daar afronden, maar een voorlichtingsdag rond de opleiding is al door die universiteit afgeblazen. Wie nu Notarieel Recht wil gaan doen, kan zich het beste aan de VU inschrijven, meldt het persbericht van de VU.

Peter Breedveld
BEELD: Job Adriaensz. Berckheyde

{ Lees de 1 reacties}

hits 159
Door Marie de Jonge op 18 april 2019

Jammer dat de opleiding Notarieel Recht alleen nog maar gevolgd kan worden aan de VU. Wel goed om te weten dat de UvA blijft participeren in de opleiding. Fraude is nu eenmaal en ernstige zaak die serieus moet worden genomen. https://www.notariskantoorveendam.nl/notaris-oudepekela

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.