Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

brandend hart
Studenten 14 februari 2020

Utrechtse brandweer grijpt Valentijnsdag aan om studenten te waarschuwen

‘Zet je hart in vuur en vlam, niet je studentenhuis!’ Op de dag van de liefde rukt de Utrechtse brandweer uit met een speciale veiligheidscampagne.

De frituurpan aanzetten na het stappen, mobieltjes ’s nachts opladen in bed, nooit het filter van de wasdroger schoonmaken: allemaal dingen die ervoor zorgen dat in studentenhuizen relatief vaak brand uitbreekt.

Gratis rookmelders

Omdat veel studenten het niet breed hebben, geeft de Utrechtse brandweer vandaag gratis rookmelders weg. Ook is er een nieuwe website met ‘vurige’ filmpjes en tips (“Installeer samen een rookmelder om een gezellige en veilige Valentijnsdag te delen”) en een spelletjesapp over het brandveilig maken van je (studenten)huis of kamer.

Wie echt een bijzondere Valentijnsdag wil, kan meedingen naar een video waarin een knappe brandweerman of -vrouw een persoonlijke boodschap inspreekt voor je grote liefde. Studenten kunnen vandaag tot 17.00 meedoen aan deze actie.

HOP/EF

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.