Naturistisch studentenhuis © Marijn Alders
Ad Valvas 14 juli 2015

Uit de kleren met je huisgenoten

Naakt zonnen op het dakterras van je studentenhuis. Wie durft? De studenten in het naturistische studentenhuis vlakbij Utrecht hebben er geen moeite mee. “Als ik ’s morgens uit de douche stap, sla ik geen handdoek om voor ik weer naar mijn kamer loop”, zegt studente verpleegkunde Yoni.

Iedereen naakt

Niemand in het huis doet moeilijk over bloot. Sterker nog, de studenten vinden dat het lichamelijke niet meer telt zodra je naakt bent. Yoni: “Als alles te zien is, en iedereen is naakt, dan is er niks aan de hand. Juist op textielcampings draait het om uiterlijk en moeten jongens meer macho zijn en meisjes indruk maken met hun decolleté.”

Blootspecial

Lees het hele verhaal over het naturistische studentenhuis in pdf. Het is een van de artikelen uit de blootspecial van Advalvas die we deze week online publiceren. Het nummer is namelijk gecensureerd door Issuu, het digitale platform waarop ons magazine normaal gesproken online te lezen is.

Marieke Kolkman
BEELD: Marijn Alders