Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Campus 16 april 2021 reacties 1

Uilenstede krijgt er zo'n 600 studentenwoningen bij

De woningen worden gerealiseerd op de al bestaande campus in de omgeving van Kronenburg, waar nu nog vooral kantoorpanden staan.

De VU heeft een oud pand op de Laan van Kronenburg nummer 7 aan DUWO in erfpacht uitgegeven. Dat gebouw werd eerder onder andere gebruikt door de VU, VUmc en Inholland en wordt nu afgebroken om een hogere toren met 400 tot 600 studentenwoningen te ontwikkelen.

Een deel van de 600 woningen zal mogelijk de bestemming van short stay krijgen, voor uitwisselingsstudenten bijvoorbeeld, maar hoe die verhouding tussen studentenwoningen en short stay precies uit gaat pakken, staat nog niet vast. "We hebben afgesproken dat er zo'n 400 betaalbare studentenwoningen komen, als dat meer blijkt is het alleen maar goed", zegt Marcel van Heemert, die als programmamanager campusontwikkeling vanuit de VU betrokken is bij het project.

De uitbreiding is onderdeel van een plan voor de herinrichting van het kantoorgebied met 2.500 studentenwoningen, bijna een verdubbeling van de huidige Uilenstede-campus. Eerder werd het plan nog afgekeurd door het Rijk, maar vorig jaar kwam het er toch doorheen, en nu zijn DUWO en de VU het eens geworden over de locatie.

Tekort aan studentenhuisvesting

Een paar jaar geleden kampte Uilenstede nog met een tekort aan hospiteerders, maar dat is volgens Van Heemert geen reden om te twijfelen aan de geschiktheid van de plek. “Er is een enorm tekort aan studentenhuisvesting in Amsterdam. Elke woning is mooi meegenomen.” Het kan volgens Van Heemert nog wel een paar jaar duren voordat het gebouw er staat.

Emma Sprangers
BEELD: Marieke Kolkman

{ Lees de 1 reacties}

Door Rosa op 19 april 2021
Is er al bekend per wanneer de sloop/bouw zal gaan gebeuren? Ik denk dat het lawaai hiervan behoorlijk belastend is voor alle thuis werkende/studerende studenten namelijk.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.