NIEUWS

Wetenschap 09 januari 2017

Twee miljoen voor onderzoek naar ons ontstaan

Hoogleraren Wim Ubachs (Experimentele Natuurkunde) en Matthias Bickelhaupt (Theoretische Chemie) hebben in totaal twee miljoen euro gekregen van onderzoeksfinancier NWO voor hun prestigieuze DAN II-programma.

Daarmee kunnen de heren hun speurtocht voortzetten naar de herkomst van zogenaamde polycyclische aromatische koolwaterstoffen en hun rol bij het ontstaan van het universum en het leven op aarde.

Levensbeschouwelijke implicaties

Het is een interdisciplinair onderzoeksprogramma met, vergeet Bickelhaupt niet te benadrukken, levensbeschouwelijke implicaties. VU’er kan het dus nauwelijks.

DAN II is een voortzetting van het geslaagde DAN-project, en combineert astronomische en chemische expertise om het ontstaan en de evolutie van moleculen in de ruimte te onderzoeken. Daarvoor worden onder andere astrochemische en astrofysische experimenten uitgevoerd en kwantumchemische analyses gedaan.

Peter Breedveld

hits 1

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.