Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Andere universiteiten 09 januari 2019 reacties 1

TU Delft distantieert zich niet van ondertekenaar anti-queermanifest

De TU Delft, waar ook een hoogleraar zit die de queer-vijandige Nashville-verklaring heeft ondertekend, neemt daar niet publiekelijk afstand van, zoals de VU heeft gedaan.  

“De Nashville-verklaring die de heer De Vries heeft ondertekend is zijn persoonlijke mening”, zegt de TU tegen Delta, het journalistieke medium van die universiteit.

Het gaat om Marc de Vries, hoogleraar christelijke filosofie van de techniek en sinds 2008 ook hoogleraar science education. De Vries is tevens VU-alumnus.

Dat het college geen afstand neemt van De Vries, is tot groot verdriet van LHBTI-netwerk TrueU en homojongerenvereniging Outsite, die een fermer standpunt van het college van bestuur willen. “De Nashville-verklaring wijst mensen met een andere leefwijze af”, zegt een woordvoerder van TrueU. “Dat is in mijn ogen discriminatie en niet een privé-mening.”

Religieuze levensstijl

Die woordvoerder, Leon Hombergen, vindt niet dat De Vries zijn mening niet zou mogen hebben. “Iedereen heeft het recht op eigen normen en een eigen manier van invullen van het leven”, zegt hij tegen Delta. “Je kunt zeggen: ik kies zelf voor een religieuze levensstijl en dat is voor mijzelf. Het wordt erg moeilijk als je vanuit die levensbeschouwing anderen de maat gaat nemen en gaat oordelen.”

De Vries verzekert Delta dat zaken als homoseksualiteit niet aan de orde komen in zijn colleges, die over de “moraal van de techniek” gaan.  

UPDATE: De TU Delft laat weten dat haar integriteitsverklaring voorschrijft dat 'alle leden van de TU Delft-gemeenschap elkaar met respect behandelen ongeacht hun cultuur, religie, etniciteit, sociaaleconomische achtergrond, geslacht en seksuele oriëntatie.'

Peter Breedveld

{ Lees de 1 reacties}

Door John Diligent op 15 januari 2019

Een goede zaak. Jammer dat de VU de ruggegraat van de TU Delft mist. Een mening over iemand anders zijn/haar levensstijl is geen discriminatie, hoe onpopulair die mening ook is.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.