Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

QBDBD
Studievereniging QBDBD in juni 2014
Campus 23 april 2021 reacties 1

Studieverenigingen boos over ongelijke behandeling

Veertien studieverenigingen en studentenorganisaties zijn het zat dat sommige verenigingen meer mogen op de campus dan andere. Ze stuurden gisteren een brandbrief aan het college van bestuur over het gevoerde coronabeleid aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Het probleem is dat het VU-beleid door de verschillende faculteiten anders wordt uitgevoerd. Sommige studieverenigingen mogen wel in hun bestuurskamer zitten werken en af en toe leden ontvangen in de ledenkamer, voor andere is dat verboden.

De studieverenigingen vragen het VU-bestuur om alle studieverenigingen toe te staan op een aangewezen plek te werken. De brandbrief is ondertekend door bijna alle studieverenigingen van de bèta- en rechtenfaculteiten, de facultaire studentenraad van Bètawetenschappen, de SRVU studentenbond en de universitaire studentenraad.

Marieke Kolkman
BEELD: Peter Valckx

{ Lees de 1 reacties}

Door Medewerker op 30 april 2021
Misschien zijn sommige verenigingen beter te vertrouwen dan anderen. We hebben ten slotte Subliem, waar Laura Hos (Activist tegen Corona maatregelen, bekend van Zondag met Lubach) bestuur van is. Toen ze nog open mochten waren die praktisch iedere keer dat dat ik langsliep in overtreding van de regels. En nu nog. Vandaag hebben ze bijvoorbeeld een bubbel-voetbal toernooi in teams van 4: https://www.instagram.com/p/COAba0eHMQA/

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.