Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

VU 01 mei 2013

Studentenvakbond ISO heeft nieuw bestuur

De 24-jarige Ruud Nauts wordt de nieuwe voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg. Hij is afgestudeerd aan de pabo van de Hogeschool Utrecht, werkt als docent en volgt momenteel een premaster orthopedagogiek.

Nauts heeft bestuurservaring opgedaan als secretaris van de Utrechtse studentenroeivereniging Triton. Hij volgt huidig voorzitter Thijs van Reekum op. Volgens hem waren er ook dit jaar meer dan genoeg sollicitaties. Hij vertrouwt er op dat het nieuwe bestuur de ISO-standpunten goed kan uitdragen.

Afschaffen basisbeurs

Secretaris van het nieuwe bestuur is Renée van der Ploeg, student bestuur en beleid aan de Universiteit Utrecht. Loek Zanders, oud-student bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen, is de nieuwe penningmeester. De twee algemeen bestuursleden worden Maarten Derksen, student public management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Puck van Tilburg. Zij is afgestudeerd bestuurskundige van Tilburg University.

Het nieuwe bestuur heeft komend jaar meer dan genoeg te doen. Onderwijsminister Bussemaker heeft heel wat op stapel liggen: uitbreiding van het bindend studieadvies, matching, collegegelddifferentiatie en natuurlijk het afschaffen van de basisbeurs. Op 29 juni vervangen de nieuwe bestuursleden het huidige bestuur. Tot die tijd worden ze ingewerkt.

Landelijke Studenten Vakbond

Het ISO is één van de twee landelijke studentenorganisaties. De andere is de Landelijke Studenten Vakbond. De LSVb koos vorige week een nieuw bestuur.

HOP/PV
BEELD: Het ISO-bestuur. Van links naar rechts: Maarten Derksen, Renée van der Ploeg, Ruud Nauts, Loek Zanders, Puck van Tilburg

hits 2

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.