NIEUWS

ligfiets 2014
Sport 18 september 2015

Studententeam verliest wereldrecord op de fiets

De snelste fietser ter wereld is niet langer een Nederlander. De Canadees Todd Reichert heeft gisteren het Nederlandse record van 133,78 km/u verbroken met zijn aerodynamische ligfiets. Hij haalde een snelheid van 137,94 km/u.

Het record was sinds 2013 in handen van het Human Power Team Delft & Amsterdam. Elk jaar bouwen studenten van de TU Delft een super snelle ligfiets en trainen VU-studenten bewegingswetenschappen twee renners om tijdens een snelheidswedstrijd in de Verenigde Staten een gooi naar de wereldtitel te doen.

Laatste poging

Deze week strijden fietsers van over de hele wereld om de snelste tijd in Battle Mountain, in de woestijn van de Amerikaanse staat Nevada. Het Human Power Team doet dit jaar ook mee en kan vandaag nog een poging doen om het record weer in handen te krijgen. Bovendien doet een vrouwelijke renner een aanval op het vrouwenrecord van 121,81 km/u.

Marieke Kolkman

hits 6

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.