Onderwijs 25 april 2016

Studenten zijn koekjes

Het sociaal leenstelsel heeft een systeem gecreëerd waarin studenten geconditioneerd worden om zich niet verantwoordelijk te voelen. Vandaar dat bijna niemand zich beschikbaar stelde voor de universitaire studentenraad, bijvoorbeeld.

Aldus Nathanael Korfker, derdejaars wijsbegeerte, in zijn nieuwe Advalvas-column. Conform de populaire metafoor van de koekjesfabriek betoogt Korfker dat studenten door het leenstelsel dénken dat ze consumenten zijn, maar in feite zijn ze zelf de koekjes... Lees hier zijn column.

Marieke Schilp