Andere universiteiten 27 januari 2017

Studenten UvA zetten zwaar geschut in

De centrale studentenraad en de centrale ondernemingsraad van de UvA zullen pas instemmen met de begroting van 2017 als ze ook mogen meebeslissen over de verhuisplannen van de informatici naar de VU-campus. Dat schrijft het universiteitsblad Folia.

Bij een debat over de verhuizing afgelopen dinsdag bleek al dat er flink verzet is onder studenten tegen een mogelijk vertrek van het Science Park. Ze zijn bang dat de kwaliteit van het onderwijs eronder zal lijden vanwege gedoe met twee administratiesystemen, kinderziektes in het nieuwe gebouw en grotere groepen in college.

De verhuizing van de informatiewetenschappers naar de Zuidas is onderdeel van de samenwerkingsplannen van de bèta’s van de VU en de UvA. Een groep microbiologen van de UvA is vorig jaar al op de Zuidas neergestreken.

Marieke Kolkman

{ Lees de 3  reacties }

Door Eline Smit op 27 januari 2017

Wat hebben die lui tegen ons? Kan je ons Amstelveners niet vertrouwen? Ze hebben een flink portie daadkracht nodig daar aan de UvA. Neem een voorbeeld aan onze bestuurders!

Door Martijn op 27 januari 2017

Het is zo bizar wat de studenten aan de UvA doen. Willen we die echt op onze campus? Zeker omdat er nu gesproken wordt om UvA-studenten en UvA-medezeggenschap ook rechten te geven op de VU. Daar zit ik echt niet op de wachten hoor. Jezus.

Door Jezus op 31 januari 2017

OK Dan. Begrepen Martijn. Ik heb het al eerder gezegd, maar goed. Nog maar een keer dan.
Want, voorwaar, Ik zeg u: Totdat de hemel en de aarde voorbijgaan, zal er niet één jota of één tittel van de Wet voorbijgaan, totdat het alles geschied is. Wie dan een van deze geringste geboden afschaft en de mensen zo onderwijst, zal de geringste genoemd worden in het Koninkrijk der hemelen; maar wie ze doet en onderwijst, die zal groot genoemd worden in het Koninkrijk der hemelen. Want Ik zeg u: Als uw gerechtigheid niet overvloediger is dan die van de schriftgeleerden en de Farizeeën, zult u het Koninkrijk der hemelen beslist niet binnengaan. Ook op *uw* campus.