Popup-Niks-missen-2.png

Campus 28 maart 2013

Studenten: 'Machtsstrijd niet in ons belang'

De SRVU Studentenbond roept in een persbericht alle bestuurders van de VU op om óf volledige duidelijkheid te geven, óf de gelederen te sluiten en op een constructieve manier tot een oplossing te komen. 'Uiteindelijk draait het op een universiteit om de studenten en daar zijn er 25.000 van op de VU. Op geen enkele manier is het in hun belang de machtsstrijd op een dergelijke wijze voort te zetten', aldus de SRVU, reagerend op de recente berichten over een mogelijke vertrouwensbreuk tussen decanen en cvb.

Ook de Universitaire Studentenraad van de VU is teleurgesteld over de bestuurlijke onrust. De studenten vinden dat de VU gebaat is bij een eensgezinde aanpak van de uitdagingen op het gebied van onderwijs, opdat de onderwijskwaliteit gewaarborgd blijft.

Marieke Schilp
BEELD: freefoto.com