Arbeidsmarkt 20 mei 2016

Studenten (m) geloven te veel in zichzelf

Mannelijke studenten zijn te zelfverzekerd over hun toekomst. Dat zegt loopbaancoach Leo Molenaar in het digitale alumniblad VU Magazine. “Mannen denken dat ze makkelijker aan een baan komen dan in werkelijkheid het geval is.”

Kansen vergroten

Volgens Molenaar komen er altijd veel meer vrouwen af op sollicitatietrainingen en andere loopbaancursussen dan mannen. “Vrouwen willen graag hun kansen vergroten. Ze staan in het algemeen meer open voor feedback en durven toe te geven dat er nog wat te leren valt. Het zou mooi zijn als de mannen dat ook beseften.”

10 tips

Molenaar gaf voor de faculteitsvereniging EOS een sollicitatietraining. De studenten hadden een proefsollicitatiegsprek met de coach en kregen allerhande tips. Wil je weten welke? Lees dan verder bij Op sollicitatiegesprek: 10 tips.

Marieke Kolkman