Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

VU 18 november 2016

Studenten, klagen kan hier

Het is soms een waar doolhof voor studenten om uit te vinden waar ze met hun klachten heen moeten. Daarom introduceren het ISO en het Landelijk Studenten Rechtsbureau vandaag een speciale website.

Het aantal klachten is nog nooit zo hoog geweest, schrijft het Interstedelijk Studenten Overleg, verwijzend naar een rondgang van het Hoger Onderwijs Persbureau. Ook hun eigen rechtsbureau LSR kreeg de afgelopen jaren steeds meer klachten binnen.

Rechten van de student

Daarom lanceren de organisaties de websiteStudierechten.com ver de rechtspositie van studenten. Per onderwijsinstelling kunnen studenten in een oogopslag zien waar ze met hun klachten terecht kunnen, bijvoorbeeld bij het college van beroep voor de examens. Ook kunnen ze doorklikken naar het studentenstatuut en de onderwijs- en examenregelingen. 

Minister Bussemaker steunt het initiatief van harte. “Studenten zijn mondig en zelfstandig genoeg om voor zichzelf op te komen. Maar ze moeten wel weten welke rechten ze hebben, ook als ze geen rechten studeren.”

HOP/IS

hits 2

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.