Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

VU 14 september 2018

Studenten gezocht voor moordonderzoek

 

Zelf een moordzaak oplossen en misschien een ten onrechte veroordeelde persoon vrij krijgen? Wees er snel bij want maandag 17 september sluit de aanmelding voor de nieuwe ronde van onderzoeksproject Gerede Twijfel.

Studenten onderzoeken bij het project Gerede Twijfel onder leiding van hoogleraar Peter van Koppen en coördinator Jasper van der Kemp of er sprake is van een gerechtelijke dwaling in een strafproces. Voor het nieuwe project kijkt Gerede Twijfel een keertje over de grenzen. Van der Kemp: “Het gaat om een levensdelict in een land waar men zegt nog nooit een gerechtelijke dwaling te hebben gehad. Terwijl dit een zaak is waarmee van alles aan de hand is.”

Flatmoord

De resultaten van het onderzoek zijn niet puur academisch. Alleen dit jaar al deed het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), aangespoord door de resultaten van Gerede Twijfel, nieuw sporenonderzoek in de Rosmalense flatmoord uit 2000. Die draait om de vraag of het slachtoffer vermoord werd door haar vriend of toch zelfmoord heeft gepleegd.

Zelf een speurder worden?

Studenten moeten bereid zijn om vijf maanden lang hard te werken en hiervoor heel regelmatig op de VU te zijn. Ook moet je masterstudent zijn. Alle voorwaarden staan hier.

Floor Bal

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.