Popup-Niks-missen-2.png

Wetenschap 17 april 2013

Studente slaapt tijdens experiment

Kan het geluid van golven ervoor zorgen dat je in slaap valt? Dat testte masterstudent biomedical science Andrea Van Dijen live tijdens het jaarlijkse congres van Neuroscience Campus Amsterdam. Voor de gelegenheid was een werkgroepruimte in het hoofdgebouw als slaapkamer ingericht.

Zeegeluiden

Bij het experiment, dat door Klaus Linkenkaer Hansen opgezet werd, werden haar hersengolven gemeten. Wanneer de studente in slaap leek te vallen, werd het geluid van de zee zachter. Zodra ze wakkerder werd, ginghet volume weer omhoog.

Floor Bal
BEELD: Floor Bal