Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Studenten 02 februari 2022

Student zonder mondkapje slaat beveiliger en vindt straf te zwaar

Een student van Avans Hogeschool heeft een beveiliger in het gezicht geslagen die hem aansprak op het niet dragen van een mondkapje. Hij is voor twaalf dagen geschorst.

De Bossche student miste daardoor meerdere tentamens en herkansingen. Omdat hij dat “buitenproportioneel” vindt, is hij naar de geschillenadviescommissie van de hogeschool gestapt, meldt hogeschoolkrant Punt.

Duwen of slaan

Tijdens de zitting over het voorval, dat op 12 januari plaatsvond, voerde academiedirecteur Bas Vogelsangs aan dat de beveiliger behoorlijk was geschrokken en nazorg nodig had.

Volgens de student, die niet aanwezig was bij de zitting, had hij de man geduwd en niet geslagen. Maar dat maakt volgens Vogelsangs weinig uit. “Avans tilt heel zwaar aan dit voorval. Duwen of slaan staat voor ons gelijk aan geweld tegen ambulancepersoneel en boa’s: mensen die gewoon hun werk doen.”

De geschillencommissie heeft het beroep van de student ongegrond verklaard. Hij kan het besluit nog landelijk aanvechten bij het College voor Beroep van het Hoger Onderwijs.

HOP/JvE
BEELD: Gary Chan via Unsplash

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.