Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Studenten 08 juni 2020 reacties 2

Student voert actie tegen seksuele intimidatie

Nafluiten, seksueel getinte vragen, ongewenste aanrakingen: een vrouwelijke student aan de Universiteit Twente is het zat. Met een petitie hoopt ze de gemeente Enschede aan te sporen om seksuele intimidatie op straat aan te pakken.  

In de Enschedese binnenstad is seksuele intimidatie eerder regel dan uitzondering, vertelt de student aan universiteitsblad U-Today. Vrouwen zouden daar dagelijks worden lastiggevallen door mannen op straat – niet alleen ’s avonds, maar ook overdag.

“Als jij iets ouder was, had ik je gedaan”, kreeg de student bijvoorbeeld wel eens naar het hoofd geslingerd. Of: “Laat me je kutje eten.” Soms komen de mannen op vrouwen af of raken ze hen aan.

De student wil dat de gemeente ingrijpt, bijvoorbeeld door meer politie te laten surveilleren. Haar petitie kan rekenen op veel steun. De teller staat inmiddels op meer dan 14.000 handtekeningen.

 

HOP/EF
BEELD: Wikimedia Commons

{ Lees de 2 reacties}

Door Jan van Oort op 08 juni 2020

Volgens haar zijn de meeste mannen die zulke opmerkingen maken van allochtone afkomst, met name mannen met een (Noord)-Afrikaans uiterlijk. „Ik weet dat je met zo’n opmerking heel erg moet oppassen, maar ik zeg het niet lichtvaardig én uit ervaring. Waarom ze het doen weet ik niet. Verveling? Stoer doen?”

https://www.ad.nl/binnenland/myrthe-19-wordt-op-straat-nageroepen-en-is…

Door Anna op 08 juni 2020

Dit is niet alleen in Enschede een probleem. Ook op Science Park in Amsterdam maak ik hetzelfde mee. Gelukkig niet door medestudenten, maar wel door mijn buren. Aangifte doen geeft geen zin, want het is jouw woord tegen die van de dader.

Fijn dat deze studente hiermee aan de slag gaat.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.