Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Buitenland 24 januari 2022

Student schiet om zich heen op Duitse campus + updates

In de Duitse plaats Heidelberg heeft een student in een collegezaal om zich heen geschoten met een vuurwapen. Daarna zou hij zichzelf van het leven hebben beroofd, melden diverse media.

Volgens de Duitse politie, die meteen is uitgerukt, gaat het om één enkele dader die met een geweer of ander lang vuurwapen om zich heen heeft geschoten. Er zouden gewonden zijn gevallen, maar het is niet duidelijk hoeveel. Ook is niet bekend hoe ernstig de verwondingen zijn. UPDATE: Er zijn vier mensen gewond of zwaargewond.

Over de dader is nog weinig bekend, maar volgens het Duitse persbureau DPA was het een student, die meerdere wapens bij zich droeg. De politie heeft de dood van de dader bevestigd, maar de zelfmoord niet.

De campus, waar zich voornamelijk natuurwetenschappelijke faculteiten van de Universiteit Heidelberg bevinden, is afgezet. Ook al lijkt de aanval voorbij, de politie kamt het gebied voor de zekerheid uit. UPDATE: Volgens de politie is het gevaar geweken.

HOP
BEELD: Sandy Millar via Unsplash

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.