Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Campus 25 juni 2014

SRVU en studentenraad vinden dat de VU beter moet communiceren

De voorzitter van de universitaire studentenraad, Poey Lam en de voorzitter van studentenbond SRVU Ayesha Sitaram zijn niet te spreken over de manier waarop de VU met haar studenten communiceert.

“De VU begint altijd pas studenten op de hoogte te stellen als de media ergens over beginnen te schrijven”, zegt Lam.

Negatief imago

Jongste voorbeeld daarvan is een viertal door accreditatieorganisatie NVAO bekritiseerde opleidingen aan de VU. Hoewel de betreffende opleidingen ruimschoots van tevoren door de NVAO op de hoogte worden gebracht en ook de door de NVAO goedgekeurde hersteltrajecten zijn ingezet, wisten studenten van niets totdat ze berichten via het Internet doorkregen, schrijft ook AT5.

“De VU kampt al met een negatief imago”, zegt Sitaram, “ik wil graag horen wat ze zelf over die dingen te zeggen heeft, en niet pas als het al in de krant staat. Hoe gaan we dit concreet oplossen, dat wil ik weten.”

Structureel probleem

Volgens Lam en Sitaram is het probleem structureel. Ook rond de afgeschafte boeteregeling voor studenten die te laat zijn met de inschrijving voor een tentamen communiceert de VU volgens hen slecht. “Pas nadat we de aandacht trekken met een petitie, horen we dat er een werkgroep bezig is met een regeling die niet te zware consequenties heeft”, aldus Sitaram. “En zo gaat het steeds.”

Het college van bestuur heeft nog niet op de kritiek gereageerd.

Peter Breedveld
BEELD: Ayesha Sitaram (SRVU)

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.